Over Ons

Historie
Wij zijn gevestigd op deze mooie locatie sinds oktober 2008, hiervoor zaten we met ons bedrijf op de Vinkebrug , hemelsbreed 3 kilometer van onze huidige locatie.
Het bedrijf is verplaats, omdat we onder de aanvliegroute van de 5e baan van Schiphol kwamen. Het heeft heel veel moeite gekost om op deze plek terecht te komen, het totale traject heeft van aankoop tot vestiging, 5 jaar in beslag genomen.
Toen we deze locatie aankochten ,stond alleen het woonhuis, dat omstreeks 1750 is gebouwd. Het is  een  gemeentelijk monument  en bestempeld  als “hooihuis boerderij”, die in het verleden werd gebruikt als kantoor van het recreatieschap Spaarnwoude. Na een zeer grondige verbouwing is het geschikt gemaakt om als woonhuis te dienen, waar we overigens met veel plezier wonen. In  2022  waren  wij zelfs  het  monument  van  het  jaar!20140122_132226[1]

De boerderij
De boerderij is ruim opgezet, de stal en veldschuur zijn in 2008 gebouwd. In de stal is ruimte voor 205 stuks vee ,waarvan 125 melkkoeien en 80 stuks jongvee .De melkkoeien worden met de melkrobot gemolken en de melk wordt geleverd aan Friesland Campina; ongeveer 1.000.000 liter op jaarbasis. Daarnaast wordt er voor de voederwinning  85 ha grasland beheerd. Op de stal zijn 180 zonnepanelen geïnstalleerd, die ongeveer 50000 kilowatt stroom op jaarbasis opwekken.

De camping
De camping bestaat uit 2 velden, het hoofdveld heeft 16 staanplaatsen, voor zowel campers als caravans.  Er staan 5 stroompalen met ieder 5 aansluitingen van 6 ampère .Het kleinere veld bevindt zich naast de veldschuur en heeft ruimte voor 5 caravans met 1 stroompaal van 5 aansluitingen van ook 6 ampère .Het sanitair bevind zich aan de voorkant van de veldschuur en bevat voor de dames 2 douches en 2 toiletten, voor de heren 2 douches , 2 toiletten en een urinoir .Er zijn ruime wasbakken voor zowel heren als dames  en er bevind zich ook vloerverwarming in het gebouw. Naast het toiletgebouw zijn overdekte spoelbakken  en kunt u gebruik maken van de centrifuge voor uw vakantie-wasje.
Honden zijn in overleg welkom, mits ze ten alle tijden aangelijnd zijn. Ze mogen i.v.m gezondheid van onze koeien niet op het erf of bij de stallen komen.
Wij zijn een auto vrije camping, auto’s worden geparkeerd op de plekken die er voor zijn bestemd.
Wij bieden u gratis Wifi aan,  als u bij aankomst de code vraagt kunt u hier gebruik van maken.
Tijdens u verblijf mag u de stallen bekijken en bv zien hoe de melkrobot werkt. Misschien treft u het wel en maakt u de geboorte van een kalfje mee!DSC00443-1440x810